In de media

Op de werkvloer bij  Plastic Recycling Company

WSD Journaal i.s.m. Plastic Recycling Company Schijndel 

01 juni 2021 -

Wij vinden een prettige werkomgeving erg belangrijk voor onze medewerkers. Daarom proberen we continue onze processen te verbeteren. Omdat wij een relatief kleine organisatie zijn kunnen we veel aandacht geven aan ook de privé situatie van onze medewerkers. Zo bleek dat Samer afhankelijk was van een gewone fiets om van en naar zijn werk te gaan. Openbaar vervoer was geen optie en zijn auto rijbewijs had hij niet. Hij fietste 1 uur heen en 1 uur terug van en naar huis. Dit was geen doen. Wij hebben samen met hem naar een oplossing gekeken en hebben hem een electrische leenfiets aangeboden. Vanuit de WSD kregen wij zoveel positieve reacties hierop. Ze wilde graag een "Journaal" hiervan maken. Wat voor ons normaal is om vanuit goed werkgeverschap te doen is voor anderen uniek. Wij staan voor onze medewerkers altijd klaar. Dat hoort zo...

 

Kijk hier naar het WSD Journaal met Samer

Veilige werkomgeving hoog in vaandel bij Plastic Recycling Company

Artikel in samenwerking met Euromate Pure Air 

- 01 juni 2021-

Onze organisatie maakt grote ontwikkelingen in een relatief korte tijd. Dat betekend dat we continue bezig zijn om stappen in ons proces te verbeteren. Eén heel belangrijke stap is het verbeteren van de werkomgeving. We hebben op het gebied van veiligheid al ontzettend veel geinvesteerd. Een belangrijk punt is ook de gezondheid van onze werknemers. Samen met Euromate Pure air zijn wij gaan zoeken naar oplossingen voor de fijnstof die vrij komt van het materiaal. Zij hebben een professionele fijnstofmeting  uitgevoerd en daaruit is gebleken dat wij 6 DFI-luchtreinigers moeten installeren om de luchtkwaliteit te verbeteren. Inmiddels hangen de luchtreinigers enige tijd en geven de werknemers aan dat de kwaliteit erg is verbeterd. 

https://www.linkedin.com/posts/euromate_recycling-duurzaam-schonebinnenlucht-activity-6810857007441084416-POPK

Euromate artikel 1
Euromate artikel 2

World Clean Up Day 2020

- 23 september 2020 -

Als recycling bedrijf zijn wij erg betrokken bij de World Clean Up Day. Samen met vele vrijwilligers zoals Wim van der Rijdt en Maaike Boon van Ostade hebben wij ons bedrijf opengesteld voor alle inwoners van Schijnel e.o. In onze fabriekshal hebben we een rondleiding verzorgt en uitleg gegeven over het recycling proces van harde kunststoffen. 

Foto: De MooiSchijndel krant 

Krantenartikel 23-09-2001
krantenartikel 23-09-20

Plastic-recycler- De Monitor 

- mei 2020 - 


“We hebben de mond allemaal vol van duurzaam en groen, totdat het geld gaat kosten”

Duizenden oude tuinmeubelen liggen opeengestapeld op een berg. Klaar om de shredder in te gaan en vermalen te worden. Dennis Jorissen, eigenaar van Plastic Recycling Company in Schijndel ziet de berg bepaald niet kleiner worden, nu mensen door de coronacrisis massaal aan het opruimen zijn geslagen. Het vermalen van de kunststof draait op volle toeren, maar de afzet van zijn ‘maalgoed’ ligt ‘zo goed als stil’.
Een mooi artikel geschreven door een interview met Dennis Jorissen in samenwerking met KRO-NCRV De Monitor. Lees het hele artikel door op onderstaande link te klikken. 

https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/plastic-recycler-we-hebben-de-mond-allemaal-vol-van-duurzaam-en-groen-totdat-het-geld-gaat-kosten?fbclid=IwAR0eg6azjAAb-SP5UQxMgct-RIKagbjDRgtXIaiEECON4nA1vkUoj6-DhII

Plastic Recycling Company

De MooiSchijndel krant 

-Januari 2020-

Wij zijn enige tijd geleden in contact gekomen met Stichting Bij Jet. Stichting Bij Jet is een sociale onderneming. Bij Jet is gericht op het creëren van werk voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in Schijndel. Wij hadden een vacature uitstaan voor medewerker productie. Zij hadden hiervoor een geschikte kandidaat. Inmiddels is Mengs bijons in dienst en hebben wij een hele fijne medewerker erbij!

Lees het hele artikel via https://demooischijndelkrant.nl/edities/2020/2052-editie-week-4-2020

krantenartikel 22-01-2020